vineri, 22 ianuarie 2010

Pasi importanti in amenajarea gradinii

Imi doresc o gradina dar nu stiu de unde sa incep.



 Oare cat ma costa peisagistul? dar cat costa amenajarea gradinii?

Va doriti o gradina speciala, unul din motivele principale pentru care locuiti la casa, va doriti bucuria unui spatiu armonios, linistitor, ce va inseamna relaxare, "vacanta de acasa" ?
- ati ajuns cu siguranta unde trebuie.

Asa cum poate ati procedat cu casa, poate si cu designul interior al casei, trebuie sa procedati, in pasi mari, cu peisagistul ales.
In momentul in care incepeti discutia cu arhitectul peisagist trebuie sa va convingeti ca este persoana potrivita sa modeleze o lume verde in jurul casei dumneavoastra, iar pentru asta este de preferat sa aflati cat mai mult ce va place si sa transmiteti proiectantului gradinii.
 Cel mai bun loc este desigur in curte, acolo unde va lua nastere gradina dorita.


Foarte imprtant atat pentru dumneavoastra cat si pentru peisagist, este releveul gradinii. Releveul gradinii este planul ce contine situatia actuala a spatiului, de la dimensiunile generale ale gradinii la incadrarea casei in teren, pozitia exacta a plantelor existente(atat a celor ce vor fi pastrate cat si a celor ce vor fi mutate sau eliminate), un plan de situatie cu retelele supraterane si subterane, pentru a structura functional gradina,astfel incat nu va fi nevoie de reorganizarea retelelor sau nu va pune in pericol integritatea acestora in momentul amenjarii.

Urmatorul pas este stabilirea costurilor!

Costul de proiectare al gradinii si costul pentru amenajare.

Proiectarea variaza intre 0.5 Eu/mp si 2 Eu/mp, rareori este mai mare in conditiile unei solutii complexe cu o serie de constructii si materiale speciale utilizate ce necesita o atentie sporita a proiectantului si in cazul supravegherii santierului

Cotul de amenajare variaza destul de mult, in primul rand in functie de solutia peisagistului, de materialele utilizate, de timpul disponibil pentru amenajare si dimensiunea plantelor la plantare.
Ca exercitiu , daca am face o gradina doar cu gazon rulou si irigatii automatizate, ajunge la 10 Eu/mp.
Asadar pentru o gradina de 500 mp, daca punem numai iarba cu irigatii, un cost general ar fi de 5000 EU. Prin urmare cel mai probabil un cost de preferat pentru a obtine o gradina ceva mai complexa, cu paturi florale, arbori, arbusti, poate si un elemente de apa simplu, modern, ar fi necesara o investitie de 20 EU/mp.

Pentru mai multe informatii ma puteti contacta la mail: alexandru@poteca-studio.ro, sau tel 0723026284.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu